Factoring: nooit meer wachten op jouw geld!

Wanneer je een urenstaat inlevert of een factuur stuurt, wil je natuurlijk snel betaald worden. Het duurt steeds langer voordat je als freelancer geld krijgt van je opdrachtgever. De gemiddelde betaaltermijn is bijna 30 dagen en kan soms oplopen tot 60 dagen of zelfs langer! Als freelancer ben je toch vaak afhankelijk van die betaling. Die onzekerheid nemen we graag voor je uit handen.

Geen gedoe meer

Geen gezeur met je klant over de betaling en direct het geld op je rekening. Ongeacht het factuurbedrag en met alle vrijheid. Binnen 24 uur beschik je over jouw geld.

Creditcheck

Normaliter komen bijna alle klanten en opdrachtgevers in aanmerking voor deze service. Er dient wel vooraf een check gedaan te zijn of zij betrouwbaar en solvabel zijn. Dit kan alleen voor Nederlandse bedrijven en overheidsinstellingen met hun KVK-nummer.

Hoe werkt het?

Stuur je de factuur aan je opdrachtgever dan kan je op factuur aangeven of je de factuur wilt uitbesteden (financieren) of niet. Voordat we overgaan tot uitbetalen vragen we je opdrachtgever te bevestigen dat hij de factuur niet betwist. Afhankelijk van de opdrachtgever kan een getekende urenstaat voldoende zijn. De opdrachtgever hoeft deze dan nog niet te betalen, hij betaalt gewoon binnen de gestelde factuurtermijn, meestal 30 dagen, zoals hij dat gewend is. Wanneer alles akkoord is, betalen we je de factuur direct en ontvang je het geld op je rekening.

Wij nemen verder het volledige risico van betaling en financiering van je over.

Voor wie is het?

Deze service bieden we uitsluitend aan als je volledig geverifieerd en bekend met ons bent.

Wat kost het?

De kosten bedragen 2 procent over de bruto-factuur. Voor minder solvabele crediteuren of betaaltermijnen welke meer dan 30 dagen bedragen kunnen hogere percentages gelden.